گروه سلامت و بهداشت قدس آنلاین: چندين جفت از كفش هايم را جلوي خود مي چينم و درست مثل بچه اي كه با اسباب بازي هايش سر گر مي شود، با آنها سر گرمم! نمي دانم چه بايد بكنم ؟ مدتي است كه در فا صله هاي كو تاهي مجبورم يك جفت كفش جديد ،تهيه كنم كه با افزايش قيمت كفش ها، اين موضو ع برايم مشكل ساز شده است !آخرين كفشي كه خر يده ام را بر مي دارم و راهي كفش فروشي مي شوم. بر گه گارانتي كفش را ،در دست دارم . فرو شنده مي گو يد:" ما ضمانتي در قبال اينكه اين كفش پاي شما را مي زند، نداريم!" اما با عجله و با حالتي كه مي خواهد، هر چه سر يعتر مغازه اش را تر ك كنم تا مانعي براي فروش كفش هاي با صطلاح طبي و گران قيمتش نبا شم، شماره و آدرس مغازه اي را برايم مي نويسد،كه به گفته اورفتن به آنجا مشكل مرا حل خواهد كرد . به سمت مغازه مي روم .پير مردي كه به گفته خود ،مو هايش را در آسياب دوخت و دوز كفش سفيد كرده است ، يك لنگه از كفش هايم را مي گيرد و در حالي كه نگاهي عميق به پاي بدون كفشم مي كند،مي گويد: با اينكه " پا هاي شما قوز دارد " اما من كفش هايتان را درست مي كنم ...! ومن از آنجا با مشكل قوز پا آشنا مي شوم .
به پا هايم، نگاه مي كنم! كنار شست پا هايم، ميهماناني ناخوانده ،قرمز رنگ وزشت، جا خوش كرده اند! حال آنكه حضورشان به آنها شكل بسيار ناموزوني داده است ! براي گرفتن كفش هايم مي روم . گر چه كفش ها براي پا هايم، گشادتر شده است ،اما هم چنان من با آنها مشكل دارم ! در حالي كه چشم به تابلوي دست نوشته پير مرد " افزايش سايز كفش تا دو شماره " دارم، لنگ لنگان از مغازه او خارج ميشوم و اين موضوع سبب مي شود، تا با دكتر "پيمان سا سان نژاد "، ارتوپد مصاحبه اي داشته باشم كه از نظر تان مي گذرد .
# آقاي دكتر به عنوان اولين سوال لطفا بفر مائيد "قوز پا "چيست ؟
اسم علمی قوز پا" هالوکس والگوس" است. اين قوز با انحراف اولین استخوان کف پا به سمت داخل و منحرف شدن اولین بند انگشت شست به سمت خارج ايجاد ميشود. در این حالت قسمت پایینی شست پا زاویهدار میشود و در نهایت استخوانی کمی پایینتر از شست پای فرد بیرون میزند، که به قوز پا معروف است. با بروز اين قوز و تغيير شكل ظاهر پا ،فرد به مرور در انتخاب كفش دچار مشكل ميشود. بايد تو جه كرد كه اين اختلال زيبايي پاي فرد را هم از بين مي برد. بي شك بیرون زدن قوز پا ارتباط مستقیمی با افزايش سن ، وزن و پهن شدن قسمت جلوی پا دارد .
# كمي درباره درمان اين اختلال تو ضيح دهيد .
چون بروز قوزك پا براي بيمارآزار دهنده و در دناك است ، در نتيجه بيمار بايد به پز شك مراجعه كند در مواردي پزشك با درمانهاي طبي بيمار را درمان مي كند . استفاده از فاصله انداز بين انگشتان پا يا همان" اسپيسر" از جمله موارد درمان طبي محسوب مي شود. اين وسيله بايد در فا صله بين انگشت اول و دوم پاي بيمار قرار داده شود . لازم به ذكر است كه در مانهاي طبي، طو لاني مدت هستند و بيمار بايد حوصله زيادي، در طي مدت درمان داشته با شد . بي شك اگر درمان طبي مشكل را برطرف نكند درمان جراحي توصيه مي شود .
# اين اختلال در مردان شايعتر است يا در زنان ؟
گر چه قوز شست پا بيشتر در زنان مشاهده مي شود، اما در مواردي مردان نيز از بروز اين اختلال رنج مي برند .
#چه عواملي در بروز قوزك پا موثر هستند ؟
استفاده از كفش هاي جلو باريك و نوك تيز به خصوص با پا شنه هاي بلند در زنان، يكي از شا يعترين عوامل بروز قوز شست پا مي باشد . بايد دانست كه در صد قابل تو جهي از بيماراني كه با شكايت از درد قوزك پا به پز شك مراجعه مي كنند از كفش هاي نا مناسب استفاده كرده اند . گر چه قوز پا در موارد اكتسابي بدون درد بروز مي كند، اما گاهي نيز اين بيرون زدگي با درد همراه خواهد بود . در چنين حالتي چون فضا براي انگشت دوم تنگ مي شود ،علاوه بر بيرون زدن قوز پا انگشت دوم بيمار هم بر جسته خواهد شد .
#كمي درباره در مان جراحي بگوئيد:
در مواردي كه درمانهاي طبي اين مشكل را بر طرف نكند با عمل جراحی این انحراف استخوانی اصلاح خواهد شد. به طور معمول با برش استخوانی سطح برجسته، صاف و تاندونها نیز اصلاح مي شود .
# در د بعد از عمل جراحي چگونه است ؟
چون در زمان عمل جراحي برش استخواني انجام مي شود در نتيجه ممكن است 2 تا 3 ماه بعد از عمل جراحي، بيمار در زمان راه رفتن دردی را در ناحیهای که عمل روی آن انجام شده است، احساس كند .
# آيا پس از عمل جراحي امكان بازگشت وجود دارد؟
باید توجه داشت که اگر این انحراف استخوانی به طور دقیق و صحیحی اصلاح نشود ،احتمال بازگشت انحراف استخوانی یا همان قوز پا وجود دارد، اما بروز این احتمال ضعيف است و نباید در این باره نگرانی زیادی وجود داشته باشد.
# براي پيشگيري از اين مشكل چه بايد كرد ؟
استفاده از کفشهای مناسب نظير کفشهاي راحت ، با سر پهن بهترین راه پیشگیری از بروز قوز پا است. گر چه همه زنان باید از پوشیدن کفشهای نوك تیز و پاشنه بلند به طور مرتب پرهیز کنند ، اما زناني كه از بروز اختلال قوزك شست پا رنج مي برند، چون اصرار بر استفاده از چنین کفشهایی بیماری آنها را تشدید میکند ،بايد در خصوص عدم استفاده از اين كفشها تو جه ويژه داشته با شند . تو صيه مي شود افرادي كه انحراف استخوانی در پای آنها ایجاد شده ، در مواردي كه در منزل هستند از اسپیسر یا همان فاصلهانداز، بین انگشتان استفاده کنند.
# از شما به خاطر شركت در اين مصا حبه سپاسگزارم .
نظر شما